Opp-ned-kake med julens frukter

En enkel kake som kan varieres med frukter du har tilgjengelig. Julens frukter som fiken, klementiner og ananas er en fin kombinasjon. En smakfull og saftig kake.
Over 60 min

Ingrediensliste

Bunnen

  • smør til å smøre formen
  • 2 ss flytende honning
  • 4 fersk fiken
  • 3 klementin
  • 0,5 frisk ananas
  • 10 finhakkede valnøttkjerner

Kakerøren

  • 3 egg
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 80 g smeltet smør
  • 20 finhakkede valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Skrell av skallet på klementinene og del dem i to på tvers.

Skjær stilken av fikenene og del dem i to på tvers.

Fjern skallet på ananasen og skjær i store biter.

Legg bakepapir i bunnen på en kakeform. Smør formen godt med smør. Hell flytende honning i formen.

Legg fruktene ned i formen med snittflaten ned.

Visp egg, melis og vaniljesukker til en tykk, luftig eggedosis. Vend inn hvetemelet, hakkede valnøttkjerner og smeltet smør.

Hell røren over fruktene i kakeformen.

Stek kaken midt i ovnen i 40-45 minutter på 180°C. Ha et bakepapir i bunnen av ovnen i tilfelle formen lekker noen dråper med honning.

Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt.

Løsne kaken langs kantene med en kniv, la den avkjøle litt før du hvelver den over på et fat.

Dryss hakkede valnøtter over og server gjerne med vaniljeis eller vaniljekesam.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 40
Legg til på Min side
Del på Facebook