Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Tilbehør:
    is, tykk yoghurt eller pisket krem

    Pisk egg, eggeplommer og sukker med frø fra den halve vaniljestangen og tilsett mel og melk litt etter litt til en jevn røre. Rør i de hakkede mandlene. Du kan også blande alle ingrediensene i en foodprosessor.

    Smør en dyp ildfast form på ca. 1,5 liter.

    Hell deigen i formen og fordel jordbærene over. Stek desserten på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 30-40 minutter til eggemassen er fast.

    Dryss over siktet melis og server clafoutisen nystekt og varm.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 75 g sukker
  • frø av ½ stk vaniljestang
  • 100 g hvetemel
  • 5 dl melk
  • 25 g hakkede mandler
  • 300 g jordbær
  • 1 ss melis til dryss
Clafoutis med jordbær på hvitt bord

Fremgangsmåte

  • Tilbehør:
    is, tykk yoghurt eller pisket krem

    Pisk egg, eggeplommer og sukker med frø fra den halve vaniljestangen og tilsett mel og melk litt etter litt til en jevn røre. Rør i de hakkede mandlene. Du kan også blande alle ingrediensene i en foodprosessor.

    Smør en dyp ildfast form på ca. 1,5 liter.

    Hell deigen i formen og fordel jordbærene over. Stek desserten på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 30-40 minutter til eggemassen er fast.

    Dryss over siktet melis og server clafoutisen nystekt og varm.