Epler og pærer i smuldreform

Om du velger denne smuldreformen med epler og pærer som en herlig og mektig dessert eller om du setter den frem sammen med en kopp kaffe, så vil store og små garantert bli lykkelige.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 eple i tynne båter
  • 2 pære i tynne båter
  • skall og saft av 1 sitron
  • 2 stilk frisk rosmarin - finhakket
  • 2 ts brunt sukker
  • 5 dl ferdig vaniljesaus

Smuletopp

  • 75 g valnøttkjerner
  • 150 g griljermel
  • 75 g mykt smør
  • 75 g brunt sukker
  • kjerner fra 1 granateple til pynt

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 190°C varme. Bland pærer, epler, sitronskall, rosmarin og sukker i en kjele. Tilsett sitronsaft og la det putre sammen 4-5 minutter.

Fordel alt i en ildfast form.

Hakk nøttekjerner i en foodprosessor. Tilsett griljermel, smør og sukker. Kjør det godt sammen.

Fordel miksen over pære- og eplebåtene i formen.

Sett formen inn i varm ovn og la den stå ca. 25 minutter til toppen er vakkert gyllen. Dryss over granateplekjerner før servering - med vaniljesaus eller vaniljekrem til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 2
Legg til på Min side
Del på Facebook