Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll sharonfrukten godt, fjern stilken og skjær den i terninger.

    Ta ut kjernene av granateplet. Det gjør du best ved å skjære rundt skallet med en skarp kniv (NB. Bare i skallet - IKKE igjennom). Brekk deretter granateplet opp i biter og plukk ut kjernene.

    Fjern stilken på fikenene og skjær dem i båter.

    Skrell klementinene, del i båter og skjær dem i biter.

    Bland forsiktig alt sammen. Ha litt presset appelsinsaft over.

    Server fruktsalaten i porsjonsglass eller i en pen serveringsbolle.

    Ønsker du det "lille ekstra", så tilsett gjerne litt god likær over fruktsalaten like før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk stor sharon
  • kjernene fra ½ stk granateple
  • 4 stk frisk fiken
  • 4 stk klementin
  • 4 ss presset appelsinsaft

Fremgangsmåte

  • Skyll sharonfrukten godt, fjern stilken og skjær den i terninger.

    Ta ut kjernene av granateplet. Det gjør du best ved å skjære rundt skallet med en skarp kniv (NB. Bare i skallet - IKKE igjennom). Brekk deretter granateplet opp i biter og plukk ut kjernene.

    Fjern stilken på fikenene og skjær dem i båter.

    Skrell klementinene, del i båter og skjær dem i biter.

    Bland forsiktig alt sammen. Ha litt presset appelsinsaft over.

    Server fruktsalaten i porsjonsglass eller i en pen serveringsbolle.

    Ønsker du det "lille ekstra", så tilsett gjerne litt god likær over fruktsalaten like før servering.