Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.

    Kok opp 1,5 dl kremfløte og del vaniljestangen på langs og la den koke med.

    Tilsett revet sitronskall og melk.

    Avkjøl blandingen noe.

    Klem vannet ut av gelatinen, legg den i fløtemelken og rør til gelatinen er oppløst.

    Sil fløtemelken over i porsjonsformer eller i glass. Avkjøl. La glassene stå kaldt i minst 2-3 timer eller natten over.

    Kjør melis og bringebær til det er godt blandet i en mikser.

    Del pasjonsfruktene i to og ta ut innholdet.

    Bland bringebær og pasjonsfrukt og smak til om det er passe med melis.

    Ved servering helles bringebær- og pasjonsfruktsausen over panna cottaen i glassene.

    Pynt f.eks. med mynte- eller sitronmelisseblader.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 stk gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • finrevet skall av 1 stk sitron
  • 1 dl melk
  • 60 g sukker
  • Tilbehør:
  • 3 stk pasjonsfrukt
  • melis
  • 200 g bringebær - friske eller fryste
Oppskriftsbilde av panna cotta med bringebær- og pasjonsfruktsaus servert i glass.

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.

    Kok opp 1,5 dl kremfløte og del vaniljestangen på langs og la den koke med.

    Tilsett revet sitronskall og melk.

    Avkjøl blandingen noe.

    Klem vannet ut av gelatinen, legg den i fløtemelken og rør til gelatinen er oppløst.

    Sil fløtemelken over i porsjonsformer eller i glass. Avkjøl. La glassene stå kaldt i minst 2-3 timer eller natten over.

    Kjør melis og bringebær til det er godt blandet i en mikser.

    Del pasjonsfruktene i to og ta ut innholdet.

    Bland bringebær og pasjonsfrukt og smak til om det er passe med melis.

    Ved servering helles bringebær- og pasjonsfruktsausen over panna cottaen i glassene.

    Pynt f.eks. med mynte- eller sitronmelisseblader.