Fristende pai med løk

Løk gir god smak til pai, og du kan bruke forskjellige sorter løk sammen - slik vi har gjort her. Server den f.eks. med en tomatsalat til.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 pk ferdig paideig

Fyll

  • gule 2 løk
  • 2 rødløk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss smør
  • 1 bunt vårløk
  • 3 egg
  • 2 dl matfløte
  • smak til med salt og pepper
  • 1 krm kajennepepper
  • 2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Legg paideigen i en paiform og la den stå på benken mens du lager fyllet.
  2. Skrell og skjær løk og hvitløk i tynne ringer. Stek løken myk og blank i smøret uten at den tar farge.
  3. Tilsett finsnittet vårløk og stek med noen minutter.
  4. Fordel fyllet i paiskallet. Pisk sammen egg, fløte, salt, pepper og kajennepepper og hell dette over løken i paiformen. Strø på revet ost.
  5. Stek paien midt i ovnen ved 200 grader til fyllet er stivnet og paien er gyllen - 30-40 minutter.
  6. Server paien nystekt og varm med en salat til.
Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 7
Legg til på Min side
Del på Facebook