Fruktsyltetøy

Hjemmelaget syltetøy av pærer, epler og plommer blir populært i hele familien og er en super måte å bruke hagens fruktavling på.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll og skrell frukten. Fjern kjerner og steiner og del opp i biter. 
  2. Fruktbitene kokes sammen med litt vann til alt er mørt - ca. 10 minutter.  Rør av og til. 
  3. Tilsett sukkeret og rør godt til sukkeret er oppløst.
  4. Gi syltetøyet et nytt oppkok. 
  5. Fyll syltetøyet straks over på rene glass.  Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket.  Ikke la det renne over.  Tørk av kantene med en ren klut.

Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet.  Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. 

Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

Legg til på Min side
Del på Facebook