Granité med nykål, eple og ingefær

En granité er en slush-lignende sorbet som ofte serveres på restauranter som en hvilerett mellom rettene. Her har vi laget en litt uvant variant av nykål og ingefær. Forfriskende!
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 grønt eple
  • 0,5 nykål, sommerkål
  • 1 ts revet frisk ingefær

Fremgangsmåte

Kok sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl den.

Rens og skjær frukt og grønnsaker i biter, tilsett ingefæren og press det til juice i en juicemaskin.

Smak juicen til med sukkerlake, og hell det i en vid form. Sett formen i fryseren.

Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.

Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har fryst. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.

Ved servering: La formen med graniteen stå ca. 20 minutter på kjøkkenbenken før du legger noen skjeer i kalde serveringsglass.

Pynt f.eks. med et mynteblad.

Server straks.

Tips: Har du ikke juicemaskin, så kan du bruke en blender. Graniteen får da en litt annen konsistens, men er like god.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook