Ingredienser
Fremgangsmåte
- Skyll gresskaret godt. Bak det i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter. Du må ikke bake det på forhånd, men da blir det lettere å skjære i og smaken kommer bedre fram.
- Del gresskaret i to og skrap ut kjernene.
- Skyll og tørk kjernene godt. Legg dem utover et bakebrett med bakepapir. Vend dem i olje og salt, og bak dem i ovn på 200 grader til de er gyllende.
- Avkjøl på papiret.
- Skjær gresskaret i biter. Du trenger ikke fjerne skallet på hokkaidogresskar, men om du bruker halloweengresskar må skallet fjernes.
- Finhakk løk og hvitløk.
- Varm olje i en tykkbunnet kjele og surr løken til den blir blankt. Ha i hvitløk. Rør rundt.
- Ha i gresskarterninger, buljong og melk. Kok opp.
- La suppen koke til gresskarbitene er møre. Om gresskaret er bakt på forhånd går det fort.
- Mos suppen med en stavmikser eller lignende.
- Smak til med salt, pepper og cayennepepper.
- Server i suppeskåler. Ha på litt lettrømme i hver skål. Dryss på ristede gresskarkjerner og finhakkede urter.