Ingredienser
Blomkål- og brokkoligrateng
20-40 min
3,5 av 5 om dagen
All slags grønnsaker kan brukes i grateng - også grønnsaksrester fra middagen i går. Den passer seg selv i ovnen mens du f.eks. kan gjøre i stand salaten.
Fremgangsmåte
- Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Du kan også bruke grønnsaksrester. La grønnsakene renne godt at. Kålen skal bare gis et raskt oppkok i lettsaltet vann.
- Bland alle grønnsakene med hakket kruspersille, salt og pepper. Vær forsiktig med saltet ettersom grønnsakene allerede er kokt i saltet vann.
- Hell grønnsakene over i en ildfast form.
- Rør sammen melk og mel og kok opp under omrøring. Ta det av varmen og rør inn sammenpiskede egg, smak til med kajennepepper, salt og pepper.
- Hell gratengrøren over grønnsakene og dryss revet ost på toppen.
- Stek gratengen midt i ovnen ved 200 grader i 15 - 20 minutter.
- Server gratengen med salat og godt brød til.