Gulrotkake med valnøttkjerner

Gulrotkake er en klassiker som aldri går av moten. Her har vi laget søte, små porsjonskaker som en morsom variant. Kaken smaker godt av kokos, kanel og kardemomme.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 6 egg
  • 6 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 2 ts salt
  • 4 ts natron
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 2 ss malt kanel
  • 3 dl soyaolje
  • 9 dl finrevet gulrot
  • 2 dl rosiner
  • 2 dl hakkede valnøttkjerner

Krem

  • 125 g kremost naturell
  • 75 g smør
  • 250 g melis
  • 2 ss vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Til pynt:
Kokosmasse
sølvkuler

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre og ha det i en sikt. Bland olje og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Rør inn gulrøtter, rosiner og valnøtter til slutt.

Hell røren i en smurt langpanne og stek kaken i 30-35 minutter midt i ovnen ved 175°C.

Avkjøl og stikk ut rundinger med et glass i passe størrelse. Her kan du enten lage en enkel kake eller en dobbel kake ved å ha to rundinger oppå hverandre. Husk et sjenerlst lag med krem mellom og på toppen av kakene.

Kremen lager du ved å piske smør og kremost sammen, og bland i melis, vaniljesukker og sitronsaft. Dryss over rikelig med kokosmasse og sølvkuler. Her har vi i tillegg lagt på en spiselig blomst, men vel så fint er litt reven gulrot på toppen av gulrotkaken.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook