Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C.

    Del plommene i to og ta ut steinene.

    Legg plommene i en ildfast form med snittflaten opp. Pensle på honning og dryss over chilipulver og pepper etter smak.

    Bak plommene i ovnen i 5 minutter.

    Ta ut formen. Del osten i skiver og legg det på plommene.

    Sett formen tilbake i ovnen på øverste rille og gratiner plommene i et par minutter til osten har smeltet.

    Dryss over pinjekjerner som er ristet et par minutter i tørr varm panne.

    Server gratinerte plommer som en tapasrett, smårett til kvelds, til ostebordet eller som tilbehør til middag.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk plomme
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ts chilipulver
  • pepper
  • 50 g blåmuggost
  • 50 g pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C.

    Del plommene i to og ta ut steinene.

    Legg plommene i en ildfast form med snittflaten opp. Pensle på honning og dryss over chilipulver og pepper etter smak.

    Bak plommene i ovnen i 5 minutter.

    Ta ut formen. Del osten i skiver og legg det på plommene.

    Sett formen tilbake i ovnen på øverste rille og gratiner plommene i et par minutter til osten har smeltet.

    Dryss over pinjekjerner som er ristet et par minutter i tørr varm panne.

    Server gratinerte plommer som en tapasrett, smårett til kvelds, til ostebordet eller som tilbehør til middag.