Laksewok med spreke grønnsaker

Lyst på noe godt og enkelt til middag? Wok er kjapt å lage og passer midt i blinken når sulten melder seg som verst etter en lang arbeidsdag.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 finhakket rød chili
  • 450 g laksefilet i terninger
  • saft og revet skall av 1 lime
  • 150 g baby gulrot
  • 150 g sukkererter delt i to
  • 150 g grønn frisk asparges delt i to
  • 150 g frisk babymais
  • 150 g blomkål i buketter
  • 225 g kokte risnudler
  • 2 ss jordnøttolje
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ss pinjekjerner

Fremgangsmåte

Dryss finhakket chili over lakseterningene. Bland limeskall med limesaft og hell det over fisken. Mariner i kjøleskap i minst 30 minutter.

 

Varm opp woken og ha i 1 ss jordnøttolje. Wok laksen i et minutt mens du vender forsiktig om. Legg laksen til side. Ta vare på marinaden.

 

Ha resten av oljen i woken. Tilsett grønnsakene og wok i 2 minutter under omrøring. Legg lakseterningene tilbake i woken sammen med marinaden. Wok 1-2 minutter til under forsiktig omrøring til laksen er ferdig. Tilsett soyasaus og sesamolje og dryss over pinjekjerner. Rør forsiktig om og server woken umiddelbart med risnudler.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 18
Legg til på Min side
Del på Facebook