Lun laks i appelsinsaus med grønnsakris

Den syrlige sausen med appelsiner, sjalottløk og gulrot er et perfekt følge til laksen. Bland inn snittede grønnsaker i den kokte risen, og vips, et fantastisk godt måltid.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 700 g laksefilet
  • olivenolje
  • grovmalt pepper
  • flaksalt

Appelsinsaus

  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl fiskebuljong (utblandet)
  • saften av 2 appelsin
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1 gulrot i små terninger
  • 25 g kaldt smør
  • 1 ts hel rosépepper
  • salt etter smak

Grønnsakris

  • 2 ss smør
  • 2 ss finhakket løk
  • 1 dl finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 1,5 dl appelsinjuice
  • 1,5 dl ukokt langkornet middagsris
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 2 dl vann

Fremgangsmåte

Tørk laksebitene og legg på bakepapir i en langpanne. Drypp med olje og dryss på salt og pepper. Bak laksen midt i ovnen ved 220°C i ca. 12 minutter. Fisken skal være akkurat gjennomstekt.

Lag sausen: Kok vin, buljong, appelsinsaft og sjalottløk i ca. 10 minutter. Kok gulrotterningene med de siste 5 minuttene. Pisk det kalde smøret i sausen og smak til med knust rosépepper og salt.

Stek løk og selleri i smør. Tilsett vann. Ha i resten av ingrediensene og kok opp.

Senk varmen og la risen koke forsiktig i ca. 20 minutter.

Server risen med friske urter og strimler av sitrus sammen med laksen og sausen.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook