Laks i wok

Laks er en egnet fisk å bruke i wokretter. Sammen med smaker fra lime, chili og frisk koriander, blir det en spennende middagsrett som hele familien vil like.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 700 g laksefilet uten skinn og bein
  • 1 gul paprika
  • 2 vårløk
  • 2 lime
  • 1 finhakket rød chili uten frø
  • 1 dl finhakket frisk koriander
  • 3 ss olje
  • 0,25 finsnittet kinakål
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Tilbehør:
soyasaus
ris

  1. Vask og tørk laksefileten og skjær i biter.
  2. Rens og skjær paprika og vårløk i strimler.
  3. Skjær lime i tynne båter og finhakk chili og ingefær.
  4. Varm opp oljen i en wokpanne. En stekepanne med litt høye kanter kan også brukes.
  5. Tilsett grønnsakene og la dem steke på sterk varme et par minutter under om røring.
  6. Tilsett laksebitene og la dem steke med i 2-3 minutter.
  7. Tilsett finstrimlet kinakål og varm raskt opp.

    Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.

Server wokretten med jasminris og soyasaus til.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook