Meksikansk fisketaco

Mange sverger til taco til middag på fredager, men hvorfor ikke variere den? Her er en variant med fisk i stedet for kjøtt, og sammen med salsa, chipotle-majones og strimlet rødkål blir dette helgens slager.

Ingrediensliste

Chipotle-majones

  • 1 dl lettmajones
  • 2 ss sennep
  • 1 stk chipotle chili

Salsa

  • 3 tomat - finhakket
  • 1 sjalottløk - finhakket
  • 1 rød chili - hakket
  • saften av 1 lime

Røre til fisken

  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts pepper
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 0,5 kg torskefilet eller annen hvit fisk - skåret i strimler
  • 6 stk tortillalefser, fullkorn
  • 0,5 rødkål - finstrimlet
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Fremgangsmåte

Chipotle-majones:

Bland majonesen med sennepen. Smak til med finhakket chipotle. Sett majonesen til side.

Salsa:

Bland finhakkede tomater, løk, grønn chili og limesaft og sett salsaen til side.

Røre til fisken:

Bland hvetemel, pepper, egg og vann i en bolle til konsistensen er glatt. Tilsett mer vann om nødvendig.

Varm rikelig med olje over middels høy varme i en stekepanne. Dypp fiskestrimlene i røren og frityrstek noen få av gangen.

Server den stekte fisken i varme tortillalefser med strimlet rødkål, chipotle-majones, salsa, litt frisk koriander og noen dråper sitron- eller limesaft.

Sist oppdatert 1. juni 2018
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook