Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Legg fisken i smurt ildfast form. Strø på salt og pepper.

    Del tomatene i to og legg dem over fisken.

    Bland sammen olivenolje, paprika, sitronskall, hvitløk, oliven og basilikum.

    Hell blandingen over fisken.

    Bak formen på nederste rille i ovnen på 225°C i 15-20 minutter, avhengig av fiskestykkenes tykkelse, til den er gjennomstekt.

    Strø på pinjekjerner når det gjenstår 5 minutter av steketiden.

    Server formen f.eks. med kokte poteter eller ris til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 600 g laks i porsjonsstykker
  • salt og pepper
  • 200 g rød cherrytomat
  • ¾ dl olivenolje
  • 1 stk snackpaprika (spiss paprika) i biter
  • revet skall av 1 stk sitron
  • 2 båt hvitløk - hakket
  • 1 dl sorte oliven
  • 1 dl hakket frisk basilikum
  • 50 g pinjekjerner
Form med tomater, oliven og laks

Fremgangsmåte

  • Legg fisken i smurt ildfast form. Strø på salt og pepper.

    Del tomatene i to og legg dem over fisken.

    Bland sammen olivenolje, paprika, sitronskall, hvitløk, oliven og basilikum.

    Hell blandingen over fisken.

    Bak formen på nederste rille i ovnen på 225°C i 15-20 minutter, avhengig av fiskestykkenes tykkelse, til den er gjennomstekt.

    Strø på pinjekjerner når det gjenstår 5 minutter av steketiden.

    Server formen f.eks. med kokte poteter eller ris til.