Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll grønnkålen og fjern stilken. Skjær dem i strimler.

    Rens og skjær de andre grønnsakene i terning.

    Varm opp oljen i en stor kjele. Tilsett krydder, finhakket hvitløk og løk, og la det surre i oljen til løken er blank.

    Ha i grønnsakene og fres videre i et minutt.

    Tilsett buljongen og kok opp. Reduser varmen og la suppen koke under lokk i 8-10 minutter til alt er mørt.

    Skyll bønnene godt.

    Riv brødet i biter.

    Ha bønner og brød over i kjelen og kok videre i et minutt. Brødet gjør at suppen blir litt tykk.

    Smak til med sitronsaft.

    Dryss hakket bladpersille og revet parmesanost over rett før servering.

INGREDIENSER

  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk stor løk
  • ½ ss malt spisskummen
  • ½ ss malt chilipepper
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk rød paprika
  • 100 g grønnkål
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk gulbete
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss hakket bladpersille
  • revet parmesan
  • 4 skive daggammelt brød
Suppe med grønnsaker i hvit tallerken

Fremgangsmåte

  • Skyll grønnkålen og fjern stilken. Skjær dem i strimler.

    Rens og skjær de andre grønnsakene i terning.

    Varm opp oljen i en stor kjele. Tilsett krydder, finhakket hvitløk og løk, og la det surre i oljen til løken er blank.

    Ha i grønnsakene og fres videre i et minutt.

    Tilsett buljongen og kok opp. Reduser varmen og la suppen koke under lokk i 8-10 minutter til alt er mørt.

    Skyll bønnene godt.

    Riv brødet i biter.

    Ha bønner og brød over i kjelen og kok videre i et minutt. Brødet gjør at suppen blir litt tykk.

    Smak til med sitronsaft.

    Dryss hakket bladpersille og revet parmesanost over rett før servering.