Oppskriftsbilde av cajun-potetbåter.

Potetbåter "Cajun"

Cajun-mat stammer fra USA og er på mange måter lik matlagingen fra Middelhavsområdene. Disse "eksotiske" potetene passer godt sammen med grillet eller stekt kjøtt eller fisk.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 bakepotet i båter
  • 1 sitron i båter
  • 2 rødløk i båter
  • 8 båter knuste hvitløk
  • 4 laurbærblad
  • 3 ss sitronsaft
  • 4 ss vann
  • 1 ss tomatpuré
  • salt og pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss rød chili i ringer
  • 1 ts tørket provencekrydder
  • 4 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Kok potetbåtene i lettsaltet vann i 3 min. La dem renne godt av. Legg potetbåtene i en langpanne sammen med sitronbåtene, rødløk, hvitløk og laurbær.

Bland sitronsaft, vann og tomatpuré i en liten bolle. Tilsett krydder og urter og bland godt sammen. Vend inn krydderblandingen i langpannen med poteter og løk slik at alt blir godt blandet.

Drypp over oljen og stek i ovn på 200 grader C i ca 40 min. Vend potetene ofte under stekingen.

Disse potetene smaker godt til grillet eller stekt kjøtt eller fisk.

Legg til på Min side
Del på Facebook