Potetbåter i ildfast form

Potetbåter Idaho

Potetbåter Idaho er en smakfull alt-i-ett-form med poteter, grønnsaker og karbonadedeig. Den er et smart middagsvalg når du har annet å gjøre enn å henge over grytene.
40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 poteter
  • 500 g karbonadedeig
  • 150 g bacon
  • 3 båter hvitløk
  • 1 purre
  • 4 tomater
  • 150 g revet hvitost
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 1 boks salsa
  • 1 beger ekstra lett rømme (rømmekolle)

Fremgangsmåte

Vask potetene og del dem i båter. Legg potetbåtene i en ildfast form og krydre dem med salt og pepper. Forstek potetene i stekeovn ved 200°C i 20 minutter, mens du lager ferdig karbonade- og baconblandingen.

Stek karbonadedeigen i varm panne. Krydre med salt og pepper. Stek deretter bacon i biter. Finhakk hvitløkbåtene og vend inn i karbonadedeigen.

Fordel karbonadedeig og bacon over de forstekte potetbåtene. Topp deretter med finsnittet purre og hakket tomat. Dryss til slutt over reven ost og gratiner formen videre i ca. 15 minutter til osten har smeltet og fått en gyllen farge.

Server Potetbåter Idaho med salat, salsa og rømme.

Del på Facebook