Kompe/raspeball på et fat

Raspeball

Raspeball er tradisjonskost som ikke går av moten. Server gjerne med kålrotstappe, salt kjøtt, vossakorv og bacon.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 kalde, kokte poteter
  • 6 poteter
  • 2 dl byggmel
  • 0,5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1,5 l kjøttbuljong (utblandet)

Fremgangsmåte

Kok opp rikelig med buljong (eller kraft) i en stor kjele.

Riv potetene og bland dem med resten av ingrediensene til en raspeball-deig.

Form små baller. La de trekke i 25-30 min. OBS! Ikke fosskok!

Vanlig tilbehør til raspeballer er salt fårekjøtt, vossakorv, stekt bacon og kålrotstappe. Kan også serveres med lettkokte grønnsaker i strimler og en hvit saus tilsmakt med timian og andre friske urter.

Del på Facebook