Ingredienser
Rødløkpai
Under 20 min
Nyt smaken av rødløk, chèvre og honning på sprøstekt bunn av butterdeig. Rask å lage om uventede gjester dukker opp, og er perfekt sammen med noe godt i glasset.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200°C.
- Legg butterdeigsplatene utover et stekebrett kledd med bakepapir.
- Riss med en skarp kniv langs kantene (ca. 1 cm), ikke helt igjennom. Prikk midten med en gaffel.
- Forstek platene i 5-6 minutter.
- Skjær rødløk i tynne ringer. Smuldre chévreen eller skjær den i tynne skiver. Finhakk rosmarin.
- Hell honning på butterdeigplatene. Spar litt til å ha på toppen.
- Legg på ost først og så løk. Dryss over rosmarin.
- Drypp noen dråper med honning på toppen.
- Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter til paiene er gylne.
- Skjær paiene i snipper før servering.
Om du ønsker kan du gjerne bruke annen mykost som brie og camembert.