Løkpai

Å servere pai er alltid populært. Om du i tillegg serverer en frisk og sprø salat til, så er middagen sikret. Denne paien er fylt med rødløk og vårløk.
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 60 g cottage cheese
  • 200 g hvetemel
  • 1 ss kaldt vann

Fyll

Fremgangsmåte

  1. Elt sammen alle ingrediensene til deigen. Cottage cheese gir en magrere deig enn med smør, og dessuten blir den ekstra lett å kjevle ut.  La deigen hvile i minst 30 minutter.
  2. Kjevle deigen tynt ut og kle en form ca. 24 cm i diameter. Prikk bunnen godt, dekk den med matpapir og forstek den på nederste rille i ca. 10 minutter.
  3. Rens løken og vårløken. Grovsnitt vårløken og skjær løken i skiver. Fres alt mykt i olje.
  4. Fordel løken i paiskallet. Visp sammen egg, fløte, salt, pepper og ost, og hell det over løken.
  5. Stek paien på nederste rille i ca. 40 minutter ved 200 grader C.
  6. Serveres varm med en god, grønn salat til.
Legg til på Min side
Del på Facebook