Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll agurken.

    Bruk en ostehøvel til å lage lange langsgående skiver av agurken. Rull skivene til  sylindere. Er skivene veldig tynne, kan du rulle 2 sammen. Fest endene med tannpirkere.

    Skjær den resterende skalken av agurken og de andre grønnsakene i små terninger.

    Skyll linsene og bland dem med grønnsakene.

    Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik, hvitløk og kruspersille og hell over.

    Ha grønnsaks- og linseblandingen over i agurksylinderene.

    Server rullene med en kakespade eller legg hver agurkrull på et lite salablad på et fat. Da blir de lettere å forsyne seg.

    Denne oppskriften gir ca. 8 agurkruller.

INGREDIENSER

  • 1 stk slangeagurk
  • 100 g røde linser
  • 2 stk tomat
  • 2 stk vårløk
  • ½ stk paprika - gjerne rød
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Skyll agurken.

    Bruk en ostehøvel til å lage lange langsgående skiver av agurken. Rull skivene til  sylindere. Er skivene veldig tynne, kan du rulle 2 sammen. Fest endene med tannpirkere.

    Skjær den resterende skalken av agurken og de andre grønnsakene i små terninger.

    Skyll linsene og bland dem med grønnsakene.

    Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik, hvitløk og kruspersille og hell over.

    Ha grønnsaks- og linseblandingen over i agurksylinderene.

    Server rullene med en kakespade eller legg hver agurkrull på et lite salablad på et fat. Da blir de lettere å forsyne seg.

    Denne oppskriften gir ca. 8 agurkruller.