Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok eggene i 6-8 minutter. Skrell dem og del dem i to.

    Legg den strimlede salaten i bunnen av fire serveringsboller. Deretter resten av ingrediensene hver for seg oppå salaten.

    Rød hummus:

    Hell vannet av kikertene og skyll dem.

    Del den kokte rødbeten i terninger.

    Kjør alle ingrediensene med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til en masse.

    Smak til med litt salt og pepper.

    Legg en god spiseskje med hummus i salatbollen og et halvt egg.

    Drypp over litt olivenolje på toppen.

INGREDIENSER

  • 2 stk egg
  • 1 stk finstrimlet hjertesalat
  • 2 dl kokte gule linser
  • 2 dl kokte brune bønner
  • 4 stk plommetomat i terninger
  • 4 stk finhakket vårløk
  • 1 ss valnøttolje
  • saften av ½ stk sitron
  • Rød hummus:
  • 3 boks hermetiske kikerter
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl hakket frisk koriander
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 1 ts sitronsaft
  • smak til med litt salt og pepper
  • 1 stk kokt rødbete

Fremgangsmåte

  • Kok eggene i 6-8 minutter. Skrell dem og del dem i to.

    Legg den strimlede salaten i bunnen av fire serveringsboller. Deretter resten av ingrediensene hver for seg oppå salaten.

    Rød hummus:

    Hell vannet av kikertene og skyll dem.

    Del den kokte rødbeten i terninger.

    Kjør alle ingrediensene med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til en masse.

    Smak til med litt salt og pepper.

    Legg en god spiseskje med hummus i salatbollen og et halvt egg.

    Drypp over litt olivenolje på toppen.