Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • 1. Sett ovnen på 200 grader C. Bland sammen ingrediensene til paideigen, gjerne i en food prosessor. Trykk deigen ut i en paiform ca. 23 cm i diameter med lav kant. Eller bruk en ferdig paideig. Sett formen i fryseren ca. 15 minutter.

    2. Forstek paiskallet i ovnen i 5-10 minutter. Med ferdig paideig, trenger du ikke forsteke paibunnen.

    3. Rens, skrell og del all løken i tynne skiver. Stek løken i en panne med smør til den er myk og blank. Strø på salt og pepper og fordel løken i bunnen av paiskallet.

    4. Bland ost med egg og fløte. Krydre med pepper og hell blandingen over løken.

    5. Del brie i skiver og legg på toppen.

    6. Stek paien ved 200 grader C i ca. 40 minutter på nederste rille i ovnen.

    7. Pynt med persille ved servering. Paien smaker god varm eller romtemperert, gjerne med en salat til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Paideig:
  • 150 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss iskaldt vann
  • Fyll:
  • 1 stk liten purre
  • 1 stk løk
  • 4 båt hvitløk
  • 1 ss smør til steking
  • 2 dl revet vellagret ost
  • 2 stk egg
  • 2 dl matfløte
  • 200 g brie
  • salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  • 1. Sett ovnen på 200 grader C. Bland sammen ingrediensene til paideigen, gjerne i en food prosessor. Trykk deigen ut i en paiform ca. 23 cm i diameter med lav kant. Eller bruk en ferdig paideig. Sett formen i fryseren ca. 15 minutter.

    2. Forstek paiskallet i ovnen i 5-10 minutter. Med ferdig paideig, trenger du ikke forsteke paibunnen.

    3. Rens, skrell og del all løken i tynne skiver. Stek løken i en panne med smør til den er myk og blank. Strø på salt og pepper og fordel løken i bunnen av paiskallet.

    4. Bland ost med egg og fløte. Krydre med pepper og hell blandingen over løken.

    5. Del brie i skiver og legg på toppen.

    6. Stek paien ved 200 grader C i ca. 40 minutter på nederste rille i ovnen.

    7. Pynt med persille ved servering. Paien smaker god varm eller romtemperert, gjerne med en salat til.