Stykker av rødløkpai på trefjøl

Rødløkpai

Nyt smaken av rødløk, chèvre og honning på sprøstekt bunn av butterdeig. Rask å lage om uventede gjester dukker opp, og er perfekt sammen med noe godt i glasset.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 plater butterdeig
  • 2 rødløk
  • 2 ss honning
  • 100 g chevre (hvit geitost)
  • hakket frisk rosmarin

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Legg butterdeigsplatene utover et stekebrett kledd med bakepapir.
  3. Riss med en skarp kniv langs kantene (ca. 1 cm), ikke helt igjennom. Prikk midten med en gaffel.
  4. Forstek platene i 5-6 minutter.
  5. Skjær rødløk i tynne ringer. Smuldre chévreen eller skjær den i tynne skiver. Finhakk rosmarin.
  6. Hell honning på butterdeigplatene. Spar litt til å ha på toppen.
  7. Legg på ost først og så løk. Dryss over rosmarin.
  8. Drypp noen dråper med honning på toppen.
  9. Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter til paiene er gylne.
  10. Skjær paiene i snipper før servering.
Om du ønsker kan du gjerne bruke annen mykost som brie og camembert.
Del på Facebook