Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask og skrubb selleriroten godt, bruk gjerne en liten kniv eller en skje for å skrape ut jordrester i gropene.

    Bland saltet med litt vann slik at det blir litt «grøtete».  Bruk gjerne en stavmikser. Pakk saltet rundt selleriroten.

    Pakk selleriroten inn i folie og bak den i ovnen på 200 ˚C i ca. 2 – 2 ½ time. Den skal være helt mør.

    Fjern saltet og del den i 4 og server den som en bakt potet med smør eller urtesaus.

    Innholdet kan skrapes ut av skallet og brukes til supper og moser. Det blir garantert den beste mosen du har smakt! Bakt sellerirot kan skjæres i skiver og stekes som deilige «biffer».

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk sellerirot - ca. 1 kg
  • 2 dl grovt salt
  • 2 ss vann
  • 4 ts smør
  • 4 ss finhakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Vask og skrubb selleriroten godt, bruk gjerne en liten kniv eller en skje for å skrape ut jordrester i gropene.

    Bland saltet med litt vann slik at det blir litt «grøtete».  Bruk gjerne en stavmikser. Pakk saltet rundt selleriroten.

    Pakk selleriroten inn i folie og bak den i ovnen på 200 ˚C i ca. 2 – 2 ½ time. Den skal være helt mør.

    Fjern saltet og del den i 4 og server den som en bakt potet med smør eller urtesaus.

    Innholdet kan skrapes ut av skallet og brukes til supper og moser. Det blir garantert den beste mosen du har smakt! Bakt sellerirot kan skjæres i skiver og stekes som deilige «biffer».