Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp grønnsakkraft, og skyll aspargesen.

    Brekk eller skjær av den nederste enden på aspargesene. Endene er trevlete, men har mye god smak. Kok dem derfor i grønnsakbuljongen for å få ut den fine smaken.

    Skjær toppene av aspargesen.

    Bruk en potetskreller og lag noen tynne strimler av stenglene.

    Legg toppene og strimlene i et dørslag og kok dem med i kraften i et minutt før du siler kraften. Dette skal brukes til pynt.

    Skjær resten av aspargesen i biter. Fres dem blanke i varm olje i en kjele sammen med sjalottløk og potetterninger. Poteten bidrar til å jevne suppen uten at det setter mye smak.

    Tilsett vin/eplemost og kraft og kok det i 15-20 minutter. Ha i spinadbladene i siste kokeminutt. Dette gir en ekstra fin grønn farge.

    Kjør suppen jevn i en foodprosessor eller med en stavmikser.

    Smak til med sitronsaft og matfløte.

    Server suppen med aspargestopper og -strimler og noen dråper olivenolje.

    Suppen er naturlig glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bytte ut den vanlige matfløten med laktosefri matfløte.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g grønn frisk asparges
  • 3 stk finhakkede sjalottløk
  • 1 stk potet i terninger
  • 4 blad frisk spinat
  • 1 ss olje
  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl hvitvin eller eplemost
  • 1 dl lett matfløte
  • 1 ss sitronsaft
  • 4 ts god olivenolje

Fremgangsmåte

  • Kok opp grønnsakkraft, og skyll aspargesen.

    Brekk eller skjær av den nederste enden på aspargesene. Endene er trevlete, men har mye god smak. Kok dem derfor i grønnsakbuljongen for å få ut den fine smaken.

    Skjær toppene av aspargesen.

    Bruk en potetskreller og lag noen tynne strimler av stenglene.

    Legg toppene og strimlene i et dørslag og kok dem med i kraften i et minutt før du siler kraften. Dette skal brukes til pynt.

    Skjær resten av aspargesen i biter. Fres dem blanke i varm olje i en kjele sammen med sjalottløk og potetterninger. Poteten bidrar til å jevne suppen uten at det setter mye smak.

    Tilsett vin/eplemost og kraft og kok det i 15-20 minutter. Ha i spinadbladene i siste kokeminutt. Dette gir en ekstra fin grønn farge.

    Kjør suppen jevn i en foodprosessor eller med en stavmikser.

    Smak til med sitronsaft og matfløte.

    Server suppen med aspargestopper og -strimler og noen dråper olivenolje.

    Suppen er naturlig glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bytte ut den vanlige matfløten med laktosefri matfløte.