Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell sellerirot og skjær den i terninger.

    Skjær ca. 100 g sellerirot i fyrstikktynne strimler til sprøstekt garnityr.

    Rens løken og del dem i to.

    Skrell potetene og del dem i grove biter.

    Legg alt i en ildfast form og bak i ovn på 180°C til alt er mørt, ca. 15 minutter.

    Ha grønnsakene og buljongen i en kjele. Kok opp, og mos med en stavmikser.

    Tilsett lettmelk.

    Rør godt, og juster konsistensen med evt. mer buljong.

    Kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.

    Sellerirotstrimler:

    Sprøstek sellerirotstrimlene i olje i en varm panne. Dryss salt over.

    Avkjøl på et kjøkkenpapir.

    Server sellerirotsuppen med sellerirotstrimler og hakket kruspersille.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk sjalottløk
  • 500 g sellerirot i terninger
  • 2 stk potet
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl lettmelk
  • smak til med salt og nykvernet pepper
  • 100 g sellerirot i strimler til garnityr
  • 1 ss olje
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte sellerirotstrimler

Fremgangsmåte

  • Skrell sellerirot og skjær den i terninger.

    Skjær ca. 100 g sellerirot i fyrstikktynne strimler til sprøstekt garnityr.

    Rens løken og del dem i to.

    Skrell potetene og del dem i grove biter.

    Legg alt i en ildfast form og bak i ovn på 180°C til alt er mørt, ca. 15 minutter.

    Ha grønnsakene og buljongen i en kjele. Kok opp, og mos med en stavmikser.

    Tilsett lettmelk.

    Rør godt, og juster konsistensen med evt. mer buljong.

    Kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.

    Sellerirotstrimler:

    Sprøstek sellerirotstrimlene i olje i en varm panne. Dryss salt over.

    Avkjøl på et kjøkkenpapir.

    Server sellerirotsuppen med sellerirotstrimler og hakket kruspersille.