Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell selleri og skjær den i terninger.

    Skjær ca. 100 g sellerirot i fyrstikktynne strimler (til sprøstekt garnityr).

    Rens løken og del dem i to.

    Legg grønnsakene i en ildfast form og bak dem i ovn på 180°C til alt er mørt, ca. 15 minutter.

    Ha grønnsakene og buljongen i en kjele. Kok opp, og mos med en stavmikser.

    Tilsett fløte.

    Rør godt, og juster konsistensen med evt. mer buljong.

    Kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.

    Selleristrimler:

    Sprøstek selleristrimlene i olje i en varm panne. Dryss salt over.

    Avkjøl på et kjøkkenpapir.

    Server sellerisuppen med selleristrimler og hakket gressløk.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 ss smør
  • 4 stk sjalottløk
  • 500 g knollselleri (sellerirot) i terninger
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl melk (eller matfløte)
  • smak til med salt og nykvernet pepper
  • 100 g knollselleri (sellerirot) i strimler
  • 1 ss soyaolje
  • 2 ss klippet frisk gressløk

Fremgangsmåte

  • Skrell selleri og skjær den i terninger.

    Skjær ca. 100 g sellerirot i fyrstikktynne strimler (til sprøstekt garnityr).

    Rens løken og del dem i to.

    Legg grønnsakene i en ildfast form og bak dem i ovn på 180°C til alt er mørt, ca. 15 minutter.

    Ha grønnsakene og buljongen i en kjele. Kok opp, og mos med en stavmikser.

    Tilsett fløte.

    Rør godt, og juster konsistensen med evt. mer buljong.

    Kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.

    Selleristrimler:

    Sprøstek selleristrimlene i olje i en varm panne. Dryss salt over.

    Avkjøl på et kjøkkenpapir.

    Server sellerisuppen med selleristrimler og hakket gressløk.