Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Ha ingefær og curry paste i en kjele.

    Spe med grønnsakbuljongen/kraften og kokosmelken.

    Skjær shiitakesoppen i skiver (bruk bare hatten), bønnene i to på tvers og gulrot i tynne strimler.

    Tilsett soppen og grønnsakene i kjelen og la det koke til grønnsakene er knapt møre, 3 - 5 minutter.

    Tilsett sukkerertene som er skåret på skrå i biter, og la det koke videre i maks 1 minutt.

    Smak til med limesaft.

    Dryss over finhakket basilikum til slutt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 ss rød thai curry paste
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 4 dl lett kokosmelk
  • 250 g shiitake
  • 120 g brekkbønner eller andre grønne bønner
  • 2 stk gulrot
  • 150 g sukkererter
  • 2 ss limesaft
  • 1 dl hakket frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Ha ingefær og curry paste i en kjele.

    Spe med grønnsakbuljongen/kraften og kokosmelken.

    Skjær shiitakesoppen i skiver (bruk bare hatten), bønnene i to på tvers og gulrot i tynne strimler.

    Tilsett soppen og grønnsakene i kjelen og la det koke til grønnsakene er knapt møre, 3 - 5 minutter.

    Tilsett sukkerertene som er skåret på skrå i biter, og la det koke videre i maks 1 minutt.

    Smak til med limesaft.

    Dryss over finhakket basilikum til slutt.