Terninger av syltet gresskar på glass med Hokkaido-gresskar i bakgrunnen.

Ingredienser

Syltet gresskar

Over 60 min

Gresskar er veldig godt, og noe vi med fordel kan spise mer av. Prøv for eksempel syltet gresskar som tilbehør til middag. Syltede gresskar er veldig godt ved siden av kjøtt! Denne oppskriften er en litt spicy variant av den klassiske med ingefær.

Fremgangsmåte

  1. Vask gresskaret. Bak det i ovn på 200°C i 20 minutter så det blir lettere å skjære i.
  2. Del det i to og skrap ut kjernene.
  3. Skjær gresskaret i båter og skrell de. Skjær fruktkjøttet i terninger.
  4. Fjern skallet på ingefæren.
  5. Kok opp eddik, sukker og ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.
  6. Fyll gresskarterningene på glass eller i krukker. Bruk en hullsleiv hvis du har til å ta de ut av kjelen.
  7. Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Kok chilien med i de siste minuttene.
  8. Sil laken og hell den over gresskarterningene. Ha chilien i glasset. Avkjøl og sett på lokk.
  9. Oppbevar syltet gresskar i kjøleskap.

Hvor godt likte du oppskriften?