Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær augberginen i tykke skiver og strø på salt. La aubergineskivene ligge med salt i 15-20 minutter.

    Skyll av saltet og væsken som har piplet ut. Tørk skivene med papir.

    Skjær aubergineskivene i terninger.

    Varm olje i en jerngryte e.l.

    Brun løk og aubergine på middels varme.

    Ha i kapers, tomater, eddik og sukker.

    La alt surre i 4-5 minutter.

    Caponata kan gjerne serveres litt avkjølt på ristede eller grillede baguettskiver, eller som en egen gryterett.

Paprika og oliven er også nydelig i denne retten. Noen sverger til et dryss med revet parmesan.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk aubergine
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk løk - finhakket
  • 10 stk rød cherrytomat delt i to
  • 1 ss hvit balsamicoeddik
  • 1 ts sukker
  • 25 g kapers
Caponata, kan også brukes til bruscetta

Fremgangsmåte

  • Skjær augberginen i tykke skiver og strø på salt. La aubergineskivene ligge med salt i 15-20 minutter.

    Skyll av saltet og væsken som har piplet ut. Tørk skivene med papir.

    Skjær aubergineskivene i terninger.

    Varm olje i en jerngryte e.l.

    Brun løk og aubergine på middels varme.

    Ha i kapers, tomater, eddik og sukker.

    La alt surre i 4-5 minutter.

    Caponata kan gjerne serveres litt avkjølt på ristede eller grillede baguettskiver, eller som en egen gryterett.

Paprika og oliven er også nydelig i denne retten. Noen sverger til et dryss med revet parmesan.