Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del hodekålen i to og fjern de ytterste bladene og den grove "stilken".  Skyll den godt.

    Finkutt kålen med en skarp kniv eller bruk en mandolin. Ha den over i en stor bolle. Ha på salt og la den stå i 10 minutter.

    Bruk hendene til å massere kålen til den slipper veske (ca. 20 minutter).

    Bland inn karve og øvrig krydder.

    Ha kålen på tette glass, men ikke fyll dem helt opp til kanten. Kålen skal dekkes av vesken. Ha på kaldt kokt vann om der er nødvending med mer veske. Det kan variere hvor mye veske kålen slipper ut.

    La glassene stå på kjøkkenbenken i romtemperatur for å sette i gang fermenteringsprosessen.

    Åpne lokket for å slippe ut gass som danner seg 1-2 ganger i døgnet.

    Etter ca. 7 dager har den fått en smak av fermentering. Da skal den oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes. Den holder seg i minst en måned.

    Det er viktig med god hygiene under hele prosessen.

INGREDIENSER

  • 1 stk hodekål
  • 1 ss salt
  • 2 ss karve
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts malt muskat
Fermentert rødkål og hvitkål

Fremgangsmåte

  • Del hodekålen i to og fjern de ytterste bladene og den grove "stilken".  Skyll den godt.

    Finkutt kålen med en skarp kniv eller bruk en mandolin. Ha den over i en stor bolle. Ha på salt og la den stå i 10 minutter.

    Bruk hendene til å massere kålen til den slipper veske (ca. 20 minutter).

    Bland inn karve og øvrig krydder.

    Ha kålen på tette glass, men ikke fyll dem helt opp til kanten. Kålen skal dekkes av vesken. Ha på kaldt kokt vann om der er nødvending med mer veske. Det kan variere hvor mye veske kålen slipper ut.

    La glassene stå på kjøkkenbenken i romtemperatur for å sette i gang fermenteringsprosessen.

    Åpne lokket for å slippe ut gass som danner seg 1-2 ganger i døgnet.

    Etter ca. 7 dager har den fått en smak av fermentering. Da skal den oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes. Den holder seg i minst en måned.

    Det er viktig med god hygiene under hele prosessen.