Tomatpannekaker med skinke

En liten vri på tradisjonelle pannekaker. Her er det brukt tomater i pannekakene servert med skinke. En nydelig liten rett til en rask middag eller som en forrett, da skåret i trekanter.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 dl hvetemel
  • 4 egg
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 6 tomater
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g spekeskinke i tynne skiver

Fremgangsmåte

Visp sammen mel, egg, melk og salt til en glatt røre. La den svelle i 15-20 minutter. Skjær ut stilkfestet av tomatene og skjær dem i tynne skiver.

Smelt smør i stekepannen, ca. 20 cm i diameter, og legg i 4-5 tomatskiver. Hell pannekakerøren over og stek pannekakene til de begynner å bli brune i kantene. Snu pannekakene på lokk og stek noen sekunder på den andre siden.

Server pannekakene nystekte med tynne skiver med god spekeskinke.

Denne porsjonen rekker til ca. 8 pannekaker.

Legg til på Min side
Del på Facebook