Ta med suppe på termos på tur.

Kos deg med deilig turmat

Ut på tur? Nyt maten ute i det fri. Vi gir deg en ny vri på noen gamle slagere og gode tips til "grønn" mat du kan ta med deg på tur.

Mat på primus

Har du en primus med deg på tur er det kjapt å frese grønnsaksspagetti i pannen. Skikkelig populært for store og små. Strimle gulrøtter, beter, squash og for eksempel potet og løk opp på forhånd. Fres det i en varm primuspanne, gjerne med litt hakket vårløk. Det går kjempefort. Wokgrønnsaker kan gjerne brukes på samme måte.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Wok på tur

Hvis du har mulighet, så er en wokpanne eller annen jernpanne ypperlig å ha med i sekken. Her har vi kuttet opp litt blomkål, brokkoli, asparges, squash og paprika som vi har stekt med litt olje i pannen, for deretter å ha det i tortillalomper med litt grønn pesto. Mmm!

Sandwich med grønnsaker

På fine og late feriedager passer det perfekt med piknik i skiløypa. Sandwichen vår består av godt brød, grønn salat, avokado, finhakket rødløk og rød paprika. Putt litt oppkuttede grønnsaker i sekken også.

Salat er finfin turmat

Har du noen fine krukker i plast med lokk hjemme? Disse passer perfekt til å ha salat i og ta med på tur. Her har vi tatt dressing i bunnen først og deretter fylt på med cherrytomater, agurk, litt finhakket rødløk, gul og oransje paprika, grønn salatblanding og radicchio rosso.

Suppe på termos

Suppe på termos er kjempefin turmat. Lag ferdig din egen favorittsuppe og hell den over på termos og ta med i sekken. Litt godt brød til, og friluftsmiddagen er i boks.