Matpakke med knekkerbrød, egg og grønt

Sunn matpakke - så enkelt!

Mange er opptatt av at matpakken skal være sunn, men tenker gjerne at det krever mye å få det til hver dag. Hva er egentlig en sunn matpakke og hvor skal vi legge lista?

Energi til å lære

Hensikten med matpakken er å gi påfyll av energi til konsentrasjon, jobb og læring gjennom resten av dagen. Matpakken bør inneholde nok mat, være fristende og innbydende, samtidig som kropp og hjerne har nytte av maten.

Hold sukkeret unna

De fleste matvarer kan inngå i en sunn matpakke, men det finnes noen matvarer som egner seg dårlig i matpakken. Det er matvarer som stort sett består av "raske karbohydrater" og mye sukker, som lyst brød, søte pålegg, kjeks, lyse bakevarer, saft og dessertyoghurt. Disse matvarene bidrar med lite næring og kan ha motsatt effekt på barnets konsentrasjon og evne til å lære, spesielt om de preger matpakken ofte. Holder du sukkerholdig mat og drikke borte fra matpakken, er det enkelt å lage en sunn matpakke.

Planlegging gjør det enklere

Spar tid ved å planlegge innkjøp slik at du har det du trenger når matpakken skal lages. Da slipper du å bruke tid på å være kreativ om morgenen, samtidig som du kan legge til rette for variasjon i matpakkene. Ta gjerne barnet med på planleggingen. Hva med å la barnet lage en matpakkeplan for hele uken?

Enkle tips til matpakkemat finner du her!

Matpakke