Matboks med wraps, grønnsaksstaver og bær

Fem enkle matpakketips

Trenger du inspirasjon til matpakken? Husk at det ikke trenger å være veldig komplisert. En god huskeregel er at det skal være noe fargerikt i matpakken hver dag. Her er litt inspirasjon til fargerike og smakfulle matpakker.

1. Brødskiver med fargerik topping

Opplysningskontoret for frukt og grønt - Foto Marte Garmann

Bruk grovt brød og varier pålegget med grønn topping. Agurkskiver, paprikaringer og salatblader er godt tilbehør og gir en crunchy matpakke som metter. Eple eller gulrot er godt ved siden av.

 

2. Smoothies

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Marte Garmann

Bruk det du liker av frukt, bær og grønnsaker, og bland de sammen til en herlig smoothie. Smoothies kan lages dagen før og tas med på termos. 

 

3. Wraps med uendelige muligheter

Opplysningskontoret for frukt og grønt - foto Marte Garmann

Nesten alt kan wrappes! Prøv deg frem og finn din favoritt. Bruk fullkornstortilla med for eksempel stekte kyllingstgrimler, avokado, salatblader, agurk og tomat. Du kan gjerne mose avokadoen og bruke den som "smør". Supergodt!

 

4. Gårsdagens middag blir dagens matpakke

Opplysningskontoret for frukt og grønt - Foto Marte Garmann

Middagsrester i matpakken gir variasjon fra brødmaten, og er både miljøvennlig og godt. Legg i passende boks, og ha alltid noe grønt ved siden av. En enkel grønn salat passer til det meste.

 

5. Omelett - godt og mettende

Opplysningskontoret for frukt og grønt - foto Marte Garmann

Omelettmuffins er superenkelt og veldig godt. Det metter godt frem til neste måltid, og gjør det enkelt å legge til noe grønt. Litt frisk frukt eller bær passer godt ved siden av.

Matpakker