Kostråd for frukt og grønt
Det anbefales å spise frukt, bær og grønnsaker til alle måltider, og gjerne også som mellommåltid. Omtrent halvparten kan være frukt og bær, og den andre halvparten grønnsaker.
Poteter og belgfrukter som bønner og linser er ikke inkludert i mengdeanbefalingen for frukt og grønt, men er næringstette matvarer som bør inngå i kostholdet. Inntil et halvt glass juice kan telle som en porsjon. Friske, hermetiske, frosne og varmebehandlede frukt, bær og grønnsaker inngår også.
Tørket frukt inngår ikke i mengdeanbefalingen. Les mer her: Kostrådene
Bra for helsen og for klima
Å spise mer frukt, bær og grønnsaker vil ikke bare være godt for den enkeltes helse, men vil også være gunstig for klima og miljø. Det å velge norske eller økologiske grønnsaker, frukt, bær og poteter kan være klima- og miljøvennlige valg. Les mer om dette her.