Agurkruller med tomat- og linsesalat

En morsom liten forrett eller en fin rett til tapasbordet. Salaten kan lages av andre grønnsaker, om du ønsker det - bare prøv deg frem.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 slangeagurk
  • 100 g røde linser
  • 2 tomat
  • 2 vårløk
  • 0,5 paprika - gjerne rød
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Skyll agurken.

Bruk en ostehøvel til å lage lange langsgående skiver av agurken. Rull skivene til  sylindere. Er skivene veldig tynne, kan du rulle 2 sammen. Fest endene med tannpirkere.

Skjær den resterende skalken av agurken og de andre grønnsakene i små terninger.

Skyll linsene og bland dem med grønnsakene.

Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik, hvitløk og kruspersille og hell over.

Ha grønnsaks- og linseblandingen over i agurksylinderene.

Server rullene med en kakespade eller legg hver agurkrull på et lite salablad på et fat. Da blir de lettere å forsyne seg.

Denne oppskriften gir ca. 8 agurkruller.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook