Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180°C.

    Bland eggedosis av egg og sukker.

    Rør inn olje og kesam og deretter resten av ingrediensene.

    Rør godt.

    Fyll ca. 16 muffinsformer (ikke fyll helt opp - de vil heve seg, så 2/3 holder)

    Stek muffinsene i ovnen i 25-30 minutter.

    Spar gjerne litt hakkede valnøttkjerner og ha på toppen før du steker dem.

    Smaker best nystekte, men putt gjerne i fryseren til siden.

Eplemuffins er gode matmuffins til matpakken.

INGREDIENSER

  • 3 stk egg
  • dl sukker
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl havregryn
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts malt kanel
  • 2 dl valnøttkjerner
  • 3 dl kesam original
  • 2 dl solsikkeolje
  • 2 stk raspet eple
  • 2 stk eple skåret i biter

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180°C.

    Bland eggedosis av egg og sukker.

    Rør inn olje og kesam og deretter resten av ingrediensene.

    Rør godt.

    Fyll ca. 16 muffinsformer (ikke fyll helt opp - de vil heve seg, så 2/3 holder)

    Stek muffinsene i ovnen i 25-30 minutter.

    Spar gjerne litt hakkede valnøttkjerner og ha på toppen før du steker dem.

    Smaker best nystekte, men putt gjerne i fryseren til siden.

Eplemuffins er gode matmuffins til matpakken.