Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll rabarbraen og del den i biter.

    Bland sammen sukker og potetmel i en bolle. Ha i rabarbrabitene og den revne ingefæren. Bland godt sammen. Potetmelet hjelper rabarbraen til å holde på formen og fuktigheten.

    Ha rabarbraen over i en smurt paiform.

    Bland sammen de tørre ingrediensene til smuldrelokket.

    Skjær smøret i terninger og smuldre i smøret med rene fingre.

    Fordel "deigen" over rabarbraen.

    Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200 grader C i ca. 20 minutter til den er gyllen på toppen.

    Server gjerne med vaniljeis.

     

    Du kan også legge noen spiseskjeer med vaniljekrem over rabarbraen før du legger over smuldredeigen.

Ta vare på brød du har til overs og lag brødrasp. Det er en enkel og fin måte å ta vare på maten på og det blir mindre matsvinn. Skjær brødet i skiver, og tørk det i ovnen på 120 grader til det er tørt - ca. 25 minutter. Rask skivene på et rivjern når de er avkjølte. Oppbevares på glass og brukes f.eks. til smuldrepaier.

INGREDIENSER

  • Fyll:
  • 500 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1 ss potetmel
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • Smuldrelokk:
  • 2 dl brødrasp
  • 2 dl havregryn
  • 2 ts lakrispulver
  • 4 ss sukker
  • 10 stk hakkede valnøttkjerner
  • 80 g smør

Fremgangsmåte

  • Skyll rabarbraen og del den i biter.

    Bland sammen sukker og potetmel i en bolle. Ha i rabarbrabitene og den revne ingefæren. Bland godt sammen. Potetmelet hjelper rabarbraen til å holde på formen og fuktigheten.

    Ha rabarbraen over i en smurt paiform.

    Bland sammen de tørre ingrediensene til smuldrelokket.

    Skjær smøret i terninger og smuldre i smøret med rene fingre.

    Fordel "deigen" over rabarbraen.

    Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200 grader C i ca. 20 minutter til den er gyllen på toppen.

    Server gjerne med vaniljeis.

     

    Du kan også legge noen spiseskjeer med vaniljekrem over rabarbraen før du legger over smuldredeigen.

Ta vare på brød du har til overs og lag brødrasp. Det er en enkel og fin måte å ta vare på maten på og det blir mindre matsvinn. Skjær brødet i skiver, og tørk det i ovnen på 120 grader til det er tørt - ca. 25 minutter. Rask skivene på et rivjern når de er avkjølte. Oppbevares på glass og brukes f.eks. til smuldrepaier.