Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Still stekeovnen på 175°C.

    Rør sukker og smør lyst og luftig. Skill eggene. Bland eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen. Pisk eggehvitene til stivt skum. Vend massen forsiktig inn i røra. Smør en liten langpanne og dekk bunnen med bakepapir. Hell halvparten av røra i langpannen og glatt ut laget. Bruk spiseskje til å fordele et lag eplemos over. Ha resten av røra i et lag over. Fordel hakkede mandler over og legg eplestaver på toppen.

    Stek kaken i ca. 30 minutter. Avkjøl og del i firkanter.

    Server kaken kald eller lun med vaniljekrem og friske bær til.

INGREDIENSER

  • 300 g smør
  • 300 g sukker
  • 8 stk egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • finrevet skall av 1 stk sitron
  • 100 g mandler
  • 1 glass eplemos
  • 4 stk eple strimlet og kokt i sukkervann

Fremgangsmåte

  • Still stekeovnen på 175°C.

    Rør sukker og smør lyst og luftig. Skill eggene. Bland eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen. Pisk eggehvitene til stivt skum. Vend massen forsiktig inn i røra. Smør en liten langpanne og dekk bunnen med bakepapir. Hell halvparten av røra i langpannen og glatt ut laget. Bruk spiseskje til å fordele et lag eplemos over. Ha resten av røra i et lag over. Fordel hakkede mandler over og legg eplestaver på toppen.

    Stek kaken i ca. 30 minutter. Avkjøl og del i firkanter.

    Server kaken kald eller lun med vaniljekrem og friske bær til.