Couscous med parmesan og brekkbønner

Couscous med grønnsaker er en lett og god middag som også passer ypperlig å servere til lunsj. Lager du litt ekstra, kan du overraske noen du er glad i med denne spennende retten i matboksen.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g brekkbønner
  • 4 dl vann
  • 1 grønnsakbuljong (terning)
  • 2 dl couscous
  • 4 vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 5 rød cherrytomat
  • 1 paprika
  • 0,5 slangeagurk
  • saften av 0,5 lime
  • 50 g parmesan
  • salt og pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte

Rens brekkbønner og kok dem i vannet sammen med buljongterningen i 2 minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett couscousen. La det svelle i 4-5 minutter.

Skjær vårløk i små biter og surr dem blanke i litt olje i en stekepanne. Knus hvitløk med en hvitløkpresse og la det steke med det siste minuttet.

Skjær resten av grønnsakene i biter og bland inn i couscousen sammen med vårløken. Ha over litt presset limesaft. Smak til med salt og pepper og server couscousen med revet parmesan.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook