Grønn aspargessuppe

Sesongens beste suppe lager du enkelt fra bunnen av. Du trenger asparges og kraft - og litt til. Servert med grovt brød blir denne aspargessuppen et deilig måltid, gjerne servert som middag. Grønnfargen kan du justere med spinatblader.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g grønn frisk asparges
  • 3 finhakkede sjalottløk
  • 1 potet i terninger
  • 4 blad frisk spinat
  • 1 ss olje
  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl hvitvin eller eplemost
  • 1 dl lett matfløte
  • 1 ss sitronsaft
  • 4 ts god olivenolje

Fremgangsmåte

Kok opp grønnsakkraft, og skyll aspargesen.

Brekk eller skjær av den nederste enden på aspargesene. Endene er trevlete, men har mye god smak. Kok dem derfor i grønnsakbuljongen for å få ut den fine smaken.

Skjær toppene av aspargesen.

Bruk en potetskreller og lag noen tynne strimler av stenglene.

Legg toppene og strimlene i et dørslag og kok dem med i kraften i et minutt før du siler kraften. Dette skal brukes til pynt.

Skjær resten av aspargesen i biter. Fres dem blanke i varm olje i en kjele sammen med sjalottløk og potetterninger. Poteten bidrar til å jevne suppen uten at det setter mye smak.

Tilsett vin/eplemost og kraft og kok det i 15-20 minutter. Ha i spinadbladene i siste kokeminutt. Dette gir en ekstra fin grønn farge.

Kjør suppen jevn i en foodprosessor eller med en stavmikser.

Smak til med sitronsaft og matfløte.

Server suppen med aspargestopper og -strimler og noen dråper olivenolje.

Suppen er naturlig glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bytte ut den vanlige matfløten med laktosefri matfløte.

Sist oppdatert 16. mai 2017
Liker 16
Legg til på Min side
Del på Facebook