Grønnsaksfylte, grove pannekaker

Pannekaker er ikke bare til å ha blåbærsyltetøy på. De er også fine å fylle. Her har vi brukt en deilig blanding av sopp og grønnsaker, men du kan jo lage ditt eget grønnsakfyll.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pannekakerøre

  • 1,5 dl sammalt hvete, fin
  • 0,5 dl havregryn
  • 1,5 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,25 ts salt
  • 3 egg

Grønnsakfyll

  • 300 g frisk sjampinjong (annen sopp kan brukes)
  • 1 gul squash
  • 4 vårløk
  • 2 tomat
  • 1 ss olje
  • salt og pepper
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • olje til steking 1 g

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til pannekakerøren og la den svelle i ca. 20 minutter.

Stek pannekakene i stekepanne. Av denne røren blir det ca. 12 pannekaker.

Rens og skjær sopp og squash i små terninger. Rens og skjær vårløkene i tynne ringer. Flå tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann, legg dem over i kaldt vann og trekk skinnet av. Del tomatene, fjern frøene og skjær tomatkjøttet i små terninger. Fres grønnsakene i olje i 3-4 minutter, smak til med salt og pepper og rør inn créme fraîche.

Fordel fyllet på pannekakene og rull dem sammen.

Serveres nylaget.

 

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 9
Legg til på Min side
Del på Facebook