Ingredienser
Kålrotfries med tahinisaus
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Kålrot er noe vi gjerne kan spise mer av. Den er nøytral og god i smaken. Spis den rå eller bak den i ovnen som «fries» slik vi har gjort her. Det er enkelt og de lager seg selv i ovnen.
Fremgangsmåte
- Sett oven på 210 grader.
- Skrell kålroten (bruk en potetskreller eller skarp kniv).
- Del kålroten i to, og skjær i skiver og deretter i staver på ca. 1x1 cm.
- Bland stavene godt med olje og krydder.
- Legg stavene utover på et brett med bakepapir. Pass på at de ikke ligger oppå hverandre.
- Bak dem i ovnen på 210 grader i ca. 15-20 minutter, til de er gyllne og møre.
- Rist litt på brettet en gang eller to underveis, slik at det blir stekeskorpe på flere sider.
- Bland sammen ingrediensene til sausen. Juster tykkelsen med mer vann. Sausen skal være passe tykk. Smak den til.
- Server nystekte fries med tahinisaus eller velg saus/dressing selv.
Tips: har du airfyer er det supert å bruke den til fries. Det går litt raskere. Samme fremgangsmåte som over. Steketemperaturen i airfryer er gjerne 180 grader til fries. Rist på kurven en gang eller to underveis.