Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte sellerirotstrimler

Knallgod hjemmelaget suppe av sellerirot. Topp suppen med sprøstekte strimler av selleri og hakket kruspersille.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 sjalottløk
  • 500 g sellerirot i terninger
  • 2 potet
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl lettmelk
  • smak til med salt og nykvernet pepper
  • 100 g sellerirot i strimler til garnityr
  • 1 ss olje
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Skrell sellerirot og skjær den i terninger.
  2. Skjær ca. 100 g sellerirot i fyrstikktynne strimler til sprøstekt garnityr.
  3. Rens løken og del dem i to.
  4. Skrell potetene og del dem i grove biter.
  5. Legg alt i en ildfast form og bak i ovn på 180°C til alt er mørt, ca. 15 minutter.
  6. Ha grønnsakene og buljongen i en kjele. Kok opp, og mos med en stavmikser.
  7. Tilsett lettmelk.
  8. Rør godt, og juster konsistensen med evt. mer buljong.
  9. Kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.

 

Sellerirotstrimler:

Sprøstek sellerirotstrimlene i olje i en varm panne. Dryss salt over.

Avkjøl på et kjøkkenpapir.

Server sellerirotsuppen med sellerirotstrimler og hakket kruspersille.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 59
Legg til på Min side
Del på Facebook