Oppskriftsbilde av søtpotetsuppe servert i en dyp, hvit tallerken.

Kremet søtpotetsuppe med gresskarkjerner

En enkel suppe med spennende smaker. En god vegetarsuppe med søtpotet og gresskarkjerner.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 søtpoteter skrelt og i grove terninger
  • 2 ss rapsolje
  • 1 løk i ringer
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1,4 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 400 g yoghurt naturell
  • 2 ts hakket frisk kruspersille
  • 3 ss ristede gresskarkjerner

Fremgangsmåte

Varm oljen i en kjele. Tilsett løk og spisskummen. La det surre i 3-4 minutter.

Tilsett søtpotetterningene og hell over kyllingbuljong (du kan godt bruke en annen buljongtype om ønskelig). Kok opp. Sett ned varmen og la det småkoke i 20-25 minutter.

Tilsett yoghurt, gresskarkjerner og kruspersille i suppen. Bruk en stavmikser, e.l. for å få en jevn og fin suppe.

Server suppen med en spiseskje yoghurt og et dryss gresskarkjerner på toppen.

Om du ønsker, så smaker det kjempegodt med litt ristede traktkantareller på toppen ved servering.

Del på Facebook