Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær kålroten i terninger. Kok dem møre. Sil kokevannet fra og mos kålroten.

    Flå tomatene, del dem i to, skrap ut frøende og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finkutt vårløken - brukså mye som mulig av det grønne.

    Rør tomater, vårløk, mel og sammenpiskede egg i kålrotmosen. Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Avkjøl blandingen helt. (Om blandingen virker for løs, bland inn litt maizennamel).

    Lag kaker med vætet skje og stek dem i brunet smør og olje i stekepannen. Klem kakene litt ned og stek dem gylne og sprø på begge sider.

    Server kålrotkakene med kokte poteter og salat, samt en skje matyoghurt smak til med litt chilisaus.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk kålrot (ca. 750 g)
  • 2 stk tomat
  • 2 stk vårløk
  • ½ dl hvetemel
  • 2 stk egg
  • salt og pepper etter smak
  • ¼ ts kajennepepper
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ss smør til steking

Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær kålroten i terninger. Kok dem møre. Sil kokevannet fra og mos kålroten.

    Flå tomatene, del dem i to, skrap ut frøende og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finkutt vårløken - brukså mye som mulig av det grønne.

    Rør tomater, vårløk, mel og sammenpiskede egg i kålrotmosen. Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Avkjøl blandingen helt. (Om blandingen virker for løs, bland inn litt maizennamel).

    Lag kaker med vætet skje og stek dem i brunet smør og olje i stekepannen. Klem kakene litt ned og stek dem gylne og sprø på begge sider.

    Server kålrotkakene med kokte poteter og salat, samt en skje matyoghurt smak til med litt chilisaus.